szerda, április 07, 2010

A KECSKEKÖRÖM ÜNNEP PROGRAMJA 2010


A KECSKEKÖRÖM ÜNNEP PROGRAMJA május 1-2-én

A 2009-es program képes, videós beszámolója

Tekintse meg az elmúlt alkalmakról készült videókat

2010. MÁJUS 1-ÉN A TIHANYI BELSŐ-TÓ PARTJÁN
Fölújítjuk a régi hagyományt: tihanyi gyerekek mondják a kecskeköröm regét a látogatóknak

HORGÁSZVERSENY ( nevezés a helyszínen)
9.00-10.00 NEVEZÉS ÉS HELYFOGLALÁS A BIRKAPÖRKÖLT-FŐZŐ VERSENYRE
9.00 CSALÁDI FUTÓNAP RAJTJA
Magyar pásztorkutya bemutató
TÚRA AZ ARANYHÁZHOZ (vezetővel)
KUTYÁVAL AZ EMBERÉRT ALAPÍTVÁNY BEMUTATÓJA,
Birkaterelés bemutató
KUTYASZÉPSÉGVERSENY( NEMCSAK FAJTATISZTA KUTYÁK SZÁMÁRA)
VISSZHANG PRÓBA”: KIRÁNDULÁS KISVONATTAL A VISSZHANG-DOMBRA
16.30 EREDMÉNYHIRDETÉSEK
Az ÓBUDAI NÉPZENEISKOLA MŰSORA
AZ ECHO CITERABANDA MŰSORA
TÁRGATÓ ZENE ÚJRA TIHANYBAN
HEGYENJÁRÓK NÉPTÁNC EGYÜTTES bemutatója
KISSZEKUND NÉPIZENEKAR MŰSORA
18.30 TÁNCHÁZ
TÁBORTŰZ, SZALONNASÜTÉS TANGÓHARMONIKÁVAL
SÉTAKOCSIKÁZÁS, LOVAGLÁS, KÉZMŰVES VÁSÁR, KÉZMŰVES JÁTSZÓHÁZAK, NÉPI ÉS ÜGYESSÉGI JÁTÉKOK, KOVÁCSBEMUTATÓ, ÍJÁSZAT
2010. MÁJUS 2-ÁN A BATTHYÁNY UTCÁBAN
NÉPZENE PROGRAMOK éttermekben
Reggel tárogatós zenés ébresztő
11 órakor tárogató muzsika a Visszhang dombon
Halászcéh háznál kézműves termékek vására
Kecske ételek a tihanyi éttermekben
15 órakor a Kálvária dombon "A kálvária kálváriája" részletek Vass Sándor Alberik plébános naplójából. (A tihanyi kálvária lebontásának most van az 50. évfordulója.)
-----------------
A BIRKAPÖRKÖLT-FŐZŐ VERSENYRE ÁPRILIS 29-IG LEHET JELENTKEZNI A 87/538-022-ES TELEFONSZÁMON, E-MAIL: tihany-muvhaz@canet.hu
Rendezvényünk támogatója a Kozel sör

hétfő, április 05, 2010

Terveink 2010-re

A Tihany Turizmusáért Egyesület 2010 évi cselekvési programja

Az idén télen egy internet használati tanfolyamot szerveztünk, ingyenesen minden érdeklődő számára. Reméljük, hogy a résztvevőknek sikerült bebizonyítani, hogy különösebb informatikai előképzettség nélkül is képesek ennek az igen sokrétű eszköznek a használatára.
Nem titkolt célunk volt, hogy minél elterjedtebbé tegyük az internet használatát tagjaink között, mivel a turizmus termékeinek értékesítése ezen a csatornán keresztül fejlődik a legdinamikusabban. Az internetes analfabetizmus fölszámolása sok vendég megszerzését és megtartását teheti lehetővé. Honlapunkat folyamatosan gazdagítjuk Tihanyra vonatkozó anyagok beemelésével. Jó érzés, hogy sokaknak sikerült segíteni kiadási tevékenységük fellendítésében azzal, hogy helyet biztosítottunk számunkra jó látogatottsági mutatókkal rendelkező internetes megjelenésünkön.
Tervezzük egy a tagok számára nyitott internetes fórum beindítását a turizmussal kapcsolatos hírek és témák kezelésére.
Az immár hagyományossá vált rendezvényeinket szeretnénk bővíteni és új színekkel gazdagítani.
Fölvettük a kapcsolatot az Óbudai Népzene Iskolával, és felajánlottuk egy hosszú távú partneri együttműködés lehetőségét, amelyet szívesen fogadtak. Célunk az, hogy rendezvényeinken egyre erősödjön az népi kultúra értékeinek jelenléte, amivel valódi turisztikai vonzerőt kívánunk hozhatunk létre. Ezzel párhuzamosan programjaink részévé kívánjuk tenni a községben, az utóbbi időben megerősödött csoportok szerepléseit (Citerabanda, Asszonykórus, Hegyenjárók táncegyüttes, Kisszekund népzeneegyüttes). Bízunk benne, hogy a Népzene Iskolával fölépítendő kapcsolat-többek között a személyes találkozásokon keresztül- mind szakmai, mind emberi fejlődést eredményezhet.
Az első alkalom erre a kecskeköröm ünnep (május 1-2) lesz, ahova a Népzene Iskolából is várunk fellépőket. Először szervezzük ezt két napos rendezvényként. A második nap a népzenével színesített vendéglátás jegyében telik.
Az év során további népi kultúrára építő alkalmak megrendezését tervezzük. Ebben lesz (nép)zenés hétvége, valamint teljesen új kezdeményezésként az „Adventi vásár” melyen a kirakodó, zenés és (esetleg) irodalmi programokkal fűszerezett hamisítatlan adventi hangulatot szándékozunk létrehozni az Apátág bevonásával.
Hasonlóan szeretnénk hozzájárulni a szüreti felvonulás gazdagításához azzal, hogy annak régi, eredeti elemeit fölújítjuk.
Tavaly megrendeztük a (Tűzkert kft ajándék virágaival) az ingyenes virágosztást, de nem rendeztük meg a „virágos Tihanyért” versenyt, mivel az előző vezetőség sok kritikát kapott a kialakult sorrend miatt. Ez számunkra érthetetlen volt, mivel minden alkalommal szakemberekből álló nem tihanyi és független zsűri végezte az értékeléseket.
Mint később kiderült, ennek a versenynek a megrendezése plusz pontokat jelenhet településünknek az egyéb versenyeken, ezért idén újra megrendezzük. Kérünk minden résztvevőt, hogy fogadja békével a verseny eredményét, hiszen magunkért, falunkért teszünk közösen valami szépet.
Lépéseket teszünk abban az irányban, hogy az Önkormányzat komolyabban építsen együttműködésünkre, hiszen céljaink közösek és összefogásunk gazdagíthatná elképzeléseink és akcióink sikerét.
Véleményeket, további ötleteket szívesen fogadok az alábbi email címen!

Csizmazia András
TTE elnök
acsizma@canet.hu