szerda, március 13, 2013

Gyümölcsoltó Boldogasszony napja - az igazi magyar nőnap!


Gyümölcsoltó Boldogasszony napja - az igazi magyar nőnap!

A Nemzetközi Nőnap és a Gyümölcsoltó Boldogasszony napja közötti különbség!

Március 25. Gyümölcsoltó Boldogasszony napja, Krisztus urunk fogantatásának napja. A magyar hagyományban már nagyon régóta van a nőknek jeles napjuk, amelyen virággal köszöntjük őket.

Ez a nap egyszerre a nők, az anyák és a termékenység ünnepe.
Ezen a napon köszöntsük hát a lányokat, asszonyokat, édesanyákat!
A magyar mitológiában Boldogasszony ősi anyaistennő, a születést segítő lény neve.


A "nemzetközi nőnap" március 8.-án van, ami nem a nők, hanem a női egyenjogúsági mozgalom emléknapja. Politikai ünnep. Az ünnepet magát az Egyesült Államokban találták ki a XIX. század végén. Évenkénti megtartását az I. Kommunista Internacionálé rendelte el. A március 8-i dátum arra a nőtüntetésre emlékeztet, amely ezen a napon zajlott 1917-ben, Oroszországban, és aminek hatására II. Miklós cár lemondott és Kerenszkij került hatalomra. Magyarországi ünneplését 1948-ban Rákosi Mátyás rendelte el, és tette egyúttal kötelezővé.

Ezen a napon, március 25-én köszöntsük hát a lányokat, asszonyokat, édesanyákat, és felejtsük el végre a kényszerrel elrendelt, szovjet mintájú "nemzetközi nőnapot".

(Meg az amerikai mintájú Valentin napot, és az összes multi-kulti, magyaroktól idegen, vásárlásra ösztönző, lélek nélküli kufárkodást.)