szombat, július 02, 2016

A Tihanyi Visszhang cikke: Alternatív séták Tihanyban

Alternatív séták Tihanyban
A Balaton északi partjára költözött az alternatív településnézéseket szervező Hosszúlépés. Tihanyban különleges, éjjeli csendtúrára indulhatunk velük a Bencés Apátság falain belül.
Sötétedés után, amikor a turistáktól hemzsegő sétányok kiürülnek és a több száz éves épület bezárja kapuit, akkor kezdődik a séta. A sötét termekben és az éjszakai csendben barangolva fedezhetjük fel az Apátság nappal is látogatható helyszínei mellett a kolostori élet színtereit is.
A barokk templom sötétből felragyogó látványa, az ezer éves kövek tapintása, a szerzetesi kert neszei, illatai és még Számos, nappal nem észrevehető részlet vár felfedezésre. Bár a szervezők a séták során elsősorban nem arra törekszenek, hogy minél több történetet mondjanak el, ezen a sétán igazán különleges
dolgot próbálnak ki: csendben fedezik fel a helyeket, melyek a mindennapok során körülvesznek minket vagy éppen nem Is látogathatóak Így a turisták mellett a helyieknek is érdekesek lehetnek a séták.
Amiről az útikönyvek nem írnak Tihannyal kapcsolatban, arról mesélnek a séták. Mi köze van a tihanyi kőnek a párválasztáshoz, hogyan vált a levendula illatú lankákon épült halászfalu az ország legvonzóbb idegenforgalmi célpontjává? Sétálj velünk és ismerd meg a félsziget igazi arcát!
írják hírlevelükben.